PROF. DR. ALTAN GÜNALP (1933-1988)

1961 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi’inde  Prof. Dr. Altan GÜNALP’ın gayretleri ile moleküler genetik çalışmalar başlamıştır. 1966 yılında Prof. Dr. Altan GÜNALP tarafından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde Modern Biyoloji bölümünü kurarak moleküler biyolojinin tıp eğitimine ve sağlık alanına girmesini sağlamıştır. Prof. Dr. Altan Günalp, Watson ve Crick’in özgün kitaplarını Türkçe’ye kazandırmıştır.

PROF. DR. ALTAN GÜNALP ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ
Tıbbi Biyoloji ve Genetik alanında saygınlığını koruyan ve gelenekselleşen Prof. Dr. Altan GÜNALP Araştırma Ödülü, Ulusal Tıbbi Biyoloji ve Genetik Kongresi kapsamında Türkiye şartlarında yapılmış olan başarılı çalışmaların ödüllendirilmesi amacıyla verilmektedir.

Tıbbi Biyoloji ve Genetik alanındaki araştırmalar arasından Kongre Bilim Kurulu tarafından değerlendirilen üç çalışmaya ödül verilmektedir.
Kongre duyuruları kapsamında yapılacak başvurular, aşağıda belirtilen genel koşullara uygun hazırlanarak Kongre Sekreterliğine ulaştırılmalıdır.

Prof. Dr. Altan GÜNALP Araştırma Ödülü’ne aday olacak araştırmalarda sağlanması gereken başvuru koşulları:

  1. Başvuran araştırmacının kongre tarihinden önceki 1 yıl içerisinde “Tıbbi Biyoloji ve Genetik Derneği” üyesi olması ve kongrenin yapılacağı yıl dahil aidat borcunun olmaması,
  2. Tıbbi Biyoloji ve Genetik alanında titiz bir yöntemle planlanarak yürütülmüş orijinal bir araştırma olmalıdır. Daha sonra yapılacak araştırmalara yön veren, yeni ve uygulamaya aktarılabilir bilgiler üretmesi,
  3. Araştırmanın tamamının Türkiye’de yapılmış olması ve araştırmacıların kurum adreslerinin Türkiye olması,
  4. Kongrenin yapılacağı tarihten önceki son 2 yıl içerisinde SCIE kapsamında bir dergide yayınlanmış veya yayına kabul edilmiş bir araştırma olması,
  5. Araştırmaların PDF formatındaki örneği, araştırmacıların hepsinin izin ve bilgisinin olduğuna dair imzalı belge, başvuru dilekçesi ve kongre kayıt ücretinin banka dekontu ilan edilecek kongre e-posta adresine gönderilmesi,
  6. Birden fazla araştırmacı tarafından yapılan çalışmalarda, araştırmacılardan birisinin başvurusunun olması gerekmektedir.
  7. Aynı araştırma ile sözel bildiri, poster bildirisi ve Prof. Dr. Asım CENANİ Genç Araştırmacı Ödülü için başvuruda bulunulamaz.
  8. Ödüle başvuran çalışma, kongre poster formatına uygun olarak hazırlanarak kongre süresince ödül için ayrılan alanda sergilenmelidir. Poster olarak sunulmayan çalışmalar, değerlendirme dışı bırakılacaktır.
  9. Başvurular arasında ödüle değer çalışma olmadığı koşullarda, Bilim Kurulu tarafından ödül verilmeyebilir.
  10. Başvuru için son tarih kongre web sayfasında ilan edilecektir